Χταπόδι με μακαρονάκι

Αυτό το φαγητό αν δεν το μυρίσεις, δεν ξέρεις τι χάνεις!!! Η κανέλα και το γαρύφαλλο με το χταποδάκι… όλα τα  λεφτα!!

Υλικά (1 άτομο)

  • 1 μικρό κρεμμυδάκι
  • 1 μικρό χταποδάκι (το πήρα κατεψυγμένο από τον Κακλαμάνι είχε 4 μικρά μέσα το κουτί)
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 40 ml λευκό κρασί
  • μισό ξυλάκι κανέλα
  • 2-3 γαρύφαλλα
  • 1 φυλλαράκι δάφνη
  • 1/2 κουταλάκι πελτέ
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 100 γρ κοφτό μακαρονάκι ή άλλο μικρό μακαρονάκι

Εκτέλεση:

  1. Τσιγαρίζουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμυδάκι και προσθέσουμε το χταποδάκι μέχρι να ροδίσει ελαφρά
  2. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά να βγάλουν το άρωμά τους
  3. Σβήνουμε με το κρασί  και αφήνουμε για λίγα λεπτά να φύγει το αλκοόλ
  4. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην κατσαρόλα, να ψηθεί και να μοσχομυρίσει η ντομάτα
  5. Προσθέτουμε την ντομάτα και προσθέτουμε νερό να τα χώσει. Αφήνουμε 40-50 λεπτά μέχρι να ψηθεί το χταποδάκι και προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί
  6. Προσθέτουμε το μακαρονάκι και νερό εάν χρειάζεται
  7. Αλατοπιπερώνουμε

Πηγή

Από την αγαπημένη μου Αργυρώ! Θα την βρείτε εδώ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s