Ταϊλανδέζικος ζωμός κοτόπουλου και μανιταριών

 

Ότι πιο εύκολο και εύγευστο εάν σας έχει περισσέψει κοτόπουλο βρασμένο!
Έγινε σε 5 λεπτά και έτρωγα άνετα ακόμη ένα πιάτο! Μιάμι!

Υλικά

  • 250 ml βιολογικός ζωμός λαχανικών
  • 1/4 του κουταλιού σούπας κόκκινη πάστα κάρυ ή hot chily souce
  • 1/4 του κουταλιού σούπας fish souce
  • 1/2 του κουταλιού σούπας ζάχαρη
  • 1/2 λάιμ  (χυμό και ξύσμα). Δεν είχα λάιμ και έβαλα λεμόνι , πάλι καλό βγήκε αλλά το λάιμ του πάει περισσότερο :Ρ
  • 1/2 μανιτάρι πορτοπέλο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο ροδέλες και χωρισμένο το άσπρο από το πράσινο
  • 50γρ κοτόπουλο βρασμένο (μια ζαμπούλα!)

 

Εκτέλεση

Βάλτε το ζωμό, το κάρυ, το fish souce, τη ζάχαρη, το λάιμ και το ξύσμα να βράσουν. Στη συνέχεια προσθέστε τα μανιτάρια και το άσπρο μέρος από το κρεμμυδάκι. Σκεπάστε και σιγοβράστε για 2 λεπτά.
Προσθέστε το κοτόπουλο και το πράσινο μέρος από το κρεμμυδάκι να ζεσταθούν για ένα λεπτό και σερβίρετε!
Τόσο απλά!

Πηγή

Thai chicken & mushroom broth

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s