Καρότο-φακό-σούπα

 

 

Αυτήν την σούπα πρέπει να την δοκιμάσετε οπωσδήποτε!!!
Μου θύμισε λίγο μεξικάνικη κουζίνα και η αλήθεια όταν την έφτιαχνα δεν πίστευα ότι μπορούσε να γίνει τόοοοοσο καλή!!! Απλή, γρήγορη, Τέλεια!

Υλικά

  • 2 καρότα
  • 70 γρ. φακή κόκκινη σπασμένη (3/4 μικρό ποτήρι ΙΚΕΑ)
  • 2 φλυτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 1/2 κουταλάκι σπόρους κύμινο
  • μίση πρέζα μπούκοβο
  • 2 κουταλιές λάδι
  • αλάτι πιπέρι
  • 60 ml γάλα (μισό μικρό ποτήρι ΙΚΕΑ)
  • μια κουταλιά γιαούρτι

 Εκτέλεση

Τοποθετούμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε για ένα λεπτό το μπούκοβο και το κύμινο, να βγάλουν τα αρώματα τους. Βγάζουμε τα μισά από το τηγάνι και τα αφήνουμε για το τέλος.

Προσθέτουμε τα καρότα, το ζωμό, το γάλα και τη φακή και τα αφήνουμε να βράσουν.  Στη συνέχεια αφήνουμε στη φωτιά για ακόμη 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η φακή.

Όταν είναι έτοιμα τα περνάμε στο μπλέντερ ώστε να γίνει η σούπα κρεμώδες και αλατοπιπερώνουμε.  Στη συνέχεια σερβίρουμε και προσθέτουμε μια κουταλιά γιαούρτι, και γαρνίρουμε με το μπούκοβο και το κύμινο που είχαμε αφήσει στην άκρη. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και μερικά φύλλα κόλιανδρο.

Καλή Όρεξη!

Πηγή

Spiced Carrot & Lentil Soup

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s