Ή Έτσι ή Γιουβέτσι (γρήγορο και νηστίσιμο)

Εγώ για το βραδάκι πεθύμησα γιουβετσάκι! Χιχι! 🙂

Υλικά

  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 1 κρεμμυδάκι ξερό
  • 1 ποτήρι κριθαράκι
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 1 1/2 ποτήρι τριμμένη φρέσκα ντομάτα
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 1/2 – 2 ποτήρια νερό
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν διάφανα. προσθέτουμε τα καρότα και αφού πάρουν μια βράση προσθέτουμε και το κριθαράκι . Ανακατεύουμε μέχρι το κριθαράκι να λαδωθεί καλά και προσθέτουμε τη ντομάτα και το κρασάκι. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και τα αφηνουμε μέχρι να κριθαράκια να τραβήσει ταζουμιά του. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει με σκεπασμένη κατσαρόλα μέχρι να ψηθεί το κριθαράκι. Σβήνουμε και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα για 10 λεπτά να απορροφήσει καλά όλα τα υγρά.

Καλή σας όρεξη!

Πηγή

Δικής μου εμπνεύσεως

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s