Φαλάφελ (Νηστίσιμο)

Την συνταγή αυτή την έδωσε σε ένα φίλο μου, μια γνωστή του Λιβανέζα και είναι καταπληκτική!

Υλικά

  • 500 γρ. ρεβίθια
  • μισή δέσμη μαϊντανός
  • 4 κανονικά κρεμμύδια
  • αλάτι
  • αρτυσιά (κύμινο)
  • 2-3 κουταλάκια μπούκοβο
  • 3 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ρεβίθια να φουσκώσουν σε νερό από το βράδυ ή τουλάχιστο για 5 ώρες.
Ψιλοκόβουμε όλα τα άλλα υλικά και τα ανακατεύουμε μαζί με τα ρεβίθια. Τα κτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να αλεστούν καλά και στη συνέχεια τα πλάθουμε σε στρογγυλές μπαλίτσες.
Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι το οποίο πρέπει να έχει βράσει καλά.
Σερβίρονται σε λιβανέζικη πίττα με ντομάτα αγγουράκι και ταχίνι.
Εγώ τα προτιμώ με ταμπούλε και χούμους 😉

Ευχαριστίες στον Τάσο για την ευγενική χορηγία της Συνταγής 😉

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s