Rigatoni με κρέμα, πέστο και ντομάτα (της Αθηνάς)

Υλικά (για ένα άτομο)

  • 100 ml φρέσκα κρέμα (κατά προτίμηση light)
  • Μια μέτρια ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά πέστο
  • 120γρ μακαρόνια (ένα πιατο)
  • τριμμένη παρμεζάνα
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι

Eκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα, την ψιλοκομμένη ντομάτα, το πέστο, το αλάτι και το πιπέρι. Τα κοχλάζουμε για 2 με 3 λεπτά και τα ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα σιγοβράζουμε γι’ ακόμη 10 λεπτά. Εντωμεταξύ ψήνουμε τα rigatoni ακολουθώντας τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε σε μπολ σερβιρίσματος, τα ανακατεύουμε με τη σος και τα σερβίρουμε με την παρμεζάνα.

Σχόλια

Αν την έκανα ξανά θα έβαζα πολύ λιγότερη κρέμα και θα την έβραζα μόνο για 3-4 λεπτά ώστε να μην γίνει βαρετή.

Πηγη

Rigatoni με κρέμα, πέστο και ντομάτα (Aθηνά Λοϊζίδου)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s