Πένες με Σπαράγγια (Food Network)

Υλικά

  • 200 γρ. Πέννες
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες
  • 700 γρ. λεπτά σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα σε τεμάχια των 2,5 εκατοστών
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια (περίπου 9 ουγγιές) ντοματίνια
  • 1 φλιτζάνι αρακάς με κέλυφος
  • 1 / 2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκα φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

  • Βάλτε νερό και αλάτι σε μια κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει. Προσθέστε μέσα τα μακαρόνια και ψήστε τα αλ τέντε (8-10 λεπτά)
  • Στεγνώστε τα μακαρόνια και κρατήστε μισό ποτήρι από το νερό που ψήσετε τα μακαρόνια
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και ψήστε μέχρι να μυρίσει, περίπου για ένα λεπτό.
  • Προσθέστε τα σπαράγγια και αρτύστε με αλάτι και πιπέρι και ψήστε για τρία λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέστε τα ντοματίνια και τον αρακά. Ψήστε για δύο λεπτά.
  • Προσθέστε το ζωμό στο τηγάνι και αφήστε το να σιγοβράσει.
  • Μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσουν να σκάζουνε οι τομάτες και να μειωθεί ο ζωμός κατά το ήμισυ, σχεδόν για 3 λεπτά.
  • Μεταφέρετε το μείγμα με τα σπαράγγια σε ένα μεγάλο πιάτο. Προσθέστε τα μακαρόνια και τη μισή ποσότητα παρμεζάνας
  • Ανακατέψτε καλά, προσθέτοντας το νερό από τα μακαρόνια που κρατήσατε, αν χρειάζεται για να χαλαρώσουν τα ζυμαρικά
  • Γαρνίρετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και το βασιλικό.

Πηγή

Penne with Asparagus and Cherry Tomatoes (Food Network)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s