Σούπα βελουτέ με Σπαράγγια (Jamie Oliver)

Υλικά

  • 800γρ σπαράγγια, αφαιρέστε το ξυλώδης τέλειωμά τους
  • ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια λευκά, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
  • 2 μπαστούνια σέλινο,  καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 2 πράσα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 2 λίτρα καλής ποιότητας ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών, κατά προτίμηση βιολογικό
  • θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 10 μικρά πολύ φρέσκα αυγά ελεύθερης βοσκής ή βιολογικά
  • 8 φέτες ψωμί τσιαπάτα
  • ένα εξόγκωμα του βουτύρου
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τις άκρες από τα σπαράγγια και τις βάζουμε στην άκρη για αργότερα
  2. Κόψτε τους κοτσάνια των σπαραγγιών
  3. Πάρτε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και προσθέστε σε αυτό ένα γερό λοβό ελαιόλαδο
  4. Τηγανίστε τα κρεμμύδια, το σέλινο και τα πράσα για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γλυκάνουν χωρίς όμως να πάρουν χρώμα.
  5. Προσθέστε τα κομμένα κοτσάνια των σπαραγγιών και το ζωμό και σιγοβράστε για 20 λεπτά έχοντάς το σκεπασμένο
  6. Απομακρύνετε το από την φωτιά και διαλύστε τα στο μπλέντερ
  7. Μετριάστε τη σούπα λίγο λίγο με αλάτι και πιπέρι μέχρι να είναι εντάξει
  8. Τοποθετήστε τη σούπα πίσω στην φωτιά, προσθέστε τις άκρες από τα σπαράγγια που είχατε παραμερίσει στην αρχή, αφήστε την να κοχλάσει και μετά σιγοβράστε για ακόμη λίγα λεπτά.
  9. Λίγο πριν σερβίρω τη σούπα πέρνα ένα μεγάλο τηγάνι το γεμίζω με 8-10 εκατοστά νερό και ρίχνω και τα δέκα αυγά μέσα για να βράσουν.
  10. Αφήστε τα μερικά λεπτά και θα είναι έτοιμα
  11. Φρυγανίστε το ψωμί τσιαπάτα
  12. Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα τοποθετήστε όλα τα αυγά σε ένα πιάτο και προσθέστε σε αυτά λίγο βούτυρο
  13. Για να σερβίρετε μοιράστε την σούπα στα πιάτα και τοποθετήστε μια φέτα από ψωμί και πάνω ένα αυγό. Κόψτε λίγο το κέντρο του αυγού ώστε να τρέξει ο κρόκος.
  14. Προσθεστε ελάχιστο παρθένο ελαιόλαδο

Πηγή

Creamy asparagus soup with a poached egg on toast (Jamie Oliver)

Advertisements

One response to “Σούπα βελουτέ με Σπαράγγια (Jamie Oliver)

  1. Yiannis Ιανουαρίου 8, 2011 στο 5:33 μμ

    oti prepei gia enan arrosto 😛

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s